06/11/2026
a repair doesn't always mean lifting equipment is ready to return to service!
Under safety regulations, if a repair or alteration affects the safe operation of lifting equipment or lifting accessories, the equipment must be examined by a competent person before being put back into use.
And here's something else worth knowing: Substantial repairs affecting the strength or stability of lifting equipment also require testing.
✅ The takeaway? Repairing a defect is only part of the process. Ensuring the equipment is safe to use is what really matters.
Source: Safety, Health and Welfare at Work (General Application) Regulations 2007, Regulation 52(1)(c) and Schedule 1, Part C. https://hubs.ly/Q04Dzc-Q0
Learn more about our services here: https://hubs.ly/Q04Dzc_M0